Eurodiet

Η μέθοδος Eurodiet

Πρόγραμμα διαχείρισης βάρους με υποχρεωτική ιατρική παρακολούθηση

Ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος αδυνατίσματος, που βασίζεται σε 4 εξατομικευμένες φάσεις.

Δίαιτα εύκολη στην εφαρμογή, χωρίς μέτρημα-ζύγισμα φαγητού.

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και 2 ενδιάμεσα σνακ που μπορούν να είναι και γλυκά (μπάρες δημητριακών, κέικ, κρέμες, μους)...

Χωρίς αίσθημα πείνας, αυξημένη φυσική και ψυχική ευεξία.

Κίνητρο εφαρμογής χάρη στη γρήγορη απώλεια βάρους και την προστασία της αλίπου μάζας.

Γεύματα εύκολα να μεταφερθούν ή να ετοιμαστούν σε 3 λεπτά, ακόμη και στο γραφείο.

Ιδανική μέθοδος για άτομα με λίγο ελεύθερο χρόνο, υποχρεώσεις σε ταξίδια και συχνά εξωτερικά γεύματα.

Αλλαγή όλων των παραμέτρων του μεταβολικού συνδρόμου: Μείωση περιμέτρου μέσης, αρτηριακής πίεσης, γλυχαιμίας, τριγλυκεριδίων, LDL, φλεγμονώδους γονιδιακής έκφρασης λιποκυττάρων, απνοιών.

Αρχές της μεθόδου

Η προμήθεια του οργανισμού με τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης υψηλής-βιολογικής αξίας, η οποία αφομοιώνεται εύκολα και είναι φυσικής προέλευσης (από γάλα, λεύκωμα αβγού, φασόλια μη μεταλλαγμένης σόγιας, μπιζέλια και σιτάρι) είναι η βασική αρχή, που είναι κοινή σε όλες τις φάσεις Eurodiet, προκειμένου να συντηρηθεί η μυϊκή μάζα.

Κατά τη διάρκεια των φάσεων 1 & 2 η πολύ χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων που παρέχεται από τα προϊόντα

Eurodiet θα προκαλέσει διάσπαση του λίπους σε ενέργεια.

Στη συνέχεια, θα αρχίσει ένας φυσικός μηχανισμός καταστολής της όρεξης λόγω παραγωγής κετονοσωμάτων (τα προϊόντα διάσπασης του λίπους). Συνδυαστικά με μια επαρκή πρόσληψη πρωτεϊνών, αυτό θα οδηγήσει σε γρήγορη απώλεια βάρους από τη λιπώδη μάζα χωρίς το αίσθημα της πείνας.

Η φάση 3 & 4 περιλαμβάνει τη βαθμιαία επανεισαγωγή όλων των ομάδων τροφίμων, ξεκινώντας από τη βάση της υγιούς πυραμίδας διατροφής (φρούτα, ολικής άλεσης δημητριακά, όσπρια, μη λιπαρές πρωτεΐνες) και προχωρώντας προς την κορυφή της (ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, γαλακτοκομικά προϊόντα).

Η φάση 3 είναι το σημαντικότερο στάδιο, στο οποίο μαθαίνετε πώς να κάνετε τις σωστές επιλογές, να ρυθμίζετε τις μερίδες σας και σε γενικές γραμμές πώς να διαχειρίζεστε τη νέα διαιτητική ισορροπία. Αυτό συμβάλει στη μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση του βάρους, σε συνδυασμό με τη συνήθη ή αυξημένη σωματική δραστηριότητα και τον τακτικό ιατρικό έλεγχο.

Ιατρικές μελέτες μάς δείχνουν ότι η ιατρική παρακολούθηση διασφαλίζει τη διακράτηση τουλάχιστον του 80% του απολεσθέντος βάρους στην 5ετία.

Στο πρόγραμμα Eurodiet η παρακολούθηση από γιατρό ειδικευμένο στη μέθοδο είναι υποχρεωτική.

Η μέθοδος Eurodiet δεν είναι μια απλή συνταγή, είναι ένα στάδιο σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα. Είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται αποκλειστικά από ιατρούς. Τα συμπληρώματα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και απαραίτητων πολυακόρεστων (ω3, ω6) λιπαρών οξέων στα προϊόντα Eurodiet προστατεύουν από διατροφικές ανεπάρκειες. Μια απαραίτητη ποικιλία για να κρατήσει παρακινημένους τους ασθενείς που είναι σε δίαιτα: ποικίλες γεύσεις για να ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις, διαφορετικές συστάσεις, στιγμιαία προϊόντα, άλλα που απαιτούν προετοιμασία και εύκολα σνακ αλμυρά ή γλυκά.

Τα συστατικά επιλέγονται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές που εγγυώνται το συστηματικό αποκλεισμό γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων ή συστατικών που δεν έχουν περάσει τις διαδικασίες εξασφάλισης ποιότητας.

Για να εξασφαλιστεί ο καλύτερος δυνατός ποιοτικός έλεγχος ολόκληρη η διαδικασία από το σχεδιασμό στη διανομή ελέγχεται βήμα βήμα.

5 προελεύσεις του πρωτεϊνικού εφοδιασμού: Τα προϊόντα Eurodiet χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (περίπου 70%) και αποτελούνται από γάλα, ασπράδι αβγού, σόγια, σιτάρι ή μπιζέλι.

Λιγότερο από 30% της ενέργειας είναι λιπίδια, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Τα προϊόντα Eurodiet περιέχουν σημαντικά ποσά απαραίτητων πολυακόρεστων (ω3 & ω6) και λιπαρών οξέων.

Η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες είναι > 6gr/100gr προϊόντος.

Περιέχουν ελάχιστα σάκχαρα και έχουν πολύαυτό εξασφαλίζει τη μείωση της ινσουλιναιμίας από την πρώτη μέρα της δίαιτας στο 50%.

Καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Η μέθοδος Eurodiet είναι ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα δομημένο σε τέσσερις φάσεις -με ψυχο-συμπεριφορική υποστήριξη.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ 1 & 2

BMI > 30

BMI > 27 με παράγοντες κινδύνου

Μετά την επανάκτηση βάρους, παρά την καλή διαχείριση διατροφικού προγράμματος Σακχαρώδης διαβήτης

Προχειρουργικές περιπτώσεις (ορθοπεδικές, by-pass)

Περιπτώσεις όπου η γρήγορη απώλεια βάρους είναι απαραίτητη:

Σύνδρομο άπνοιας

Κακώς ελεγχόμενος διαβήτης τύπου II

Κακώς ελεγχόμενη υπέρταση

Detox.gr